Popunjeno!

Stazama planine Golije, Odvraćenica, Golija


Tema:

MANU/ECO/RENO

Datum:

od 08.09.2021. do 14.09.2021.

Šifra kampa:

VSS28

Broj volontera:

8

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Planinarsko-ekološko udruženje RAS

Opis posla:

Planinarsko-ekološko udruženje RAS iz Novog Pazara okuplja mlade planinare i zaljubljenike u prirodu i aktivni životni stil. Osnovano je 2015. godine sa ciljem da promoviše zdrave načine života, sport i prirodne i kulturne lepote jugozapadne Srbije. Udruženje iza sebe ima nekoliko organizovanih sportskih manifestacija, kampova i planinarskih pohoda. Članovi udruženja su iskusni planinari, sportisti, nastavnici, ekolozi, a važan deo rada je edukacija mlađih naraštaja o sportu, prirodi, kulturi i drugim važnim segmentima društva. Sarađuju sa brojnim planinarskim i ekološkim udruženjima iz Srbije i regiona, kao i sa humanitarnim organizacijama. Važan partner je i Gorska služba spasavanja u čijim redovima imaju nekoliko članova. Jedno od njihovih najvećih dostignuća je omladinska planinarska škola koju su pokrenuli i u kojoj imaju oko 30 aktivnih polaznika, uglavnom dece uzrasta od 5 do 14 godina.

Tokom trajanja kampa, volonteri će biti zaduženi za:

  • Markiranje planinarsko-pešačkih staza na planini Goliji, uz stručni nadzor;
  • Postavljanje putokaza, info tabli i drugih oznaka;
  • Sređivanje budućeg planinarsko-ekološkog centra na Goliji.

Biće markirano oko 60 kilometara pešačkih staza i postavljeno 20 putokaza i 10 info tabli.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u veoma lepo uređenom planinskom hotelu, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo, posteljinu i peškire. Ishrana će takođe biti tu organizovana u vidu domaće kuhinje.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan na novopazarskoj strani planine Golije, u naselju Odvraćenica. Reč je o vikend naselju u kojem se nalazi nekoliko hotela i dosta vikend kuća. Do ovog mesta se dolazi novim asfaltnim putem iz pravca Novog Pazara ili Raške (oko 30 km od oba grada).

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Za poslove koji će se raditi na kampu biće obezbeđen stručni nadzor ljudi koji su licencirani za ovakav rad. Biće organizovana i pripremna radionica kako bi se sve realizovalo u predviđenom vremenskom intervalu.

Najbliži grad:

Novi Pazar, Raška