Popunjeno!

Trka u planinskom trčanju,“GOLIJA TRAIL 2022“, Planina Golija


Tema:

SPORT

Datum:

od 07.09.2022. do 12.09.2022.

Šifra kampa:

VSS21

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Planinarsko-ekološko udruženje RAS, Novi Pazar

Opis posla:

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Dežurstva na kontrolnim i okrepnim stanicama na trasi trke;
  • Komunikacija sa inostranim turistima;
  • Rad na info pultovima;
  • Trasiranje staza za trku;
  • Organizacija i koordinacija sa drugim volonterima;
  • Rad na analizi rezultata;
  • Fotografisanje.

Organizator kampa, PEU RAS iz Novog Pazara okuplja mlade planinare i zaljubljenike u prirodu i aktivni životni stil,  osnovani 2015. godine sa ciljem da promovišemo zdrave načine života, sport i prirodne i kulturen lepote jugozapadne Srbije. Iza nas stoji realizacija nekoliko projekata koji su finansirani od strane OEBS misije u Srbiji , Trag fondacije i Ministarstva omladine i sporta. Organizatori smo nekoliko sportskih manifestacija, kampova  i planinarskih pohoda. Naši članovi su iskusni planinari, sportisti, nastavnici, ekolozi, a važan segment našeg rada je edukacija mlađih naraštaja o sportu, prirodi, kulturi i drugim važnim segmentima društva. Sarađujemo sa brojnim planinarskim i ekološkim udruženjima iz Srbije i regiona, kao i sa humanitarnim organizacijama. Važan partner nam je i Gorska služba spasavanja u čijim redovima imamo nekoliko članova. Ponosimo se omladinskom planinarskom školom koju smo pokrenuli i u kojoj imamo oko 30 aktivnih polaznika, uglavnom dece uzrasta 5-14 godina.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u veoma lepo uređenom planinskom hotelu "Vila Jela", u dvokrevetnim I trokrevetnim sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo, posteljinu I peškire. Ishrana će takođe biti tu organizovana u vidu domaće kuhinje, sa tri obroka dnevno.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan na novopazarskoj strani planine Golije, u naselju Odvraćenica. Reč je o vikend naselju u kome se nalazi nekoliko hotela I dosta vikend kuća. Do ovog mesta se dolazi novim asfaltnim putem iz pravca Novog Pazara ili Raške (oko 30 kma od oba grada).

Jezik:

Srpski

Najbliži grad:

Novi Pazar