Popunjeno!

Uređenje plaže na Baričkoj Adi, Barička Ada


Tema:

ECO, MANU

Datum:

od 24.07.2021. do 25.07.2021.

Šifra kampa:

VSS18

Broj volontera:

1

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Centar za građansko delovanje CEGRAD

Opis posla:

Centar za građansko delovanje CEGRAD je organizacija koja već 17 godina radi na stvaranju prilika, pružanju podrške i podsticaja, pre svega mladim ljudima da maksimiziraju svoje potencijale i na vreme preuzmu sopstvenu odgovornost. Već godinama razvijamo program podrške inicijativama mladih, kroz koji se realizuje volonterske akcije, tako da imamo iskustva sa podrškom i realizacijom volonterskih akcija, što ovaj kamp i jeste.

Tokom trajanja kampa, volonteri će biti zaduženi za:

  • Uređenje plaže (krčenje, čišćenje, farbanje);
  • Postavljanje sajle od 250m za razgraničenje površina na vodi (betoniranje dve ploče, spuštanje ploča u vodu, vezivanje bova, vezivanje sajle sa plutajućim elementima);
  • Farbanje 6 setova klupa i stolova sa kantama.
Smeštaj i ishrana:

Volonteri neće spavati na samom kampu zato što su tu iz kraja. Biće organizovana ishrana, doručak i ručak, tako što će je volonteri sami spremiti na Adi.

Opis lokacije:

Barička ada je dugačka oko 2 km, a široka oko 700 m. Netaknuta priroda krasi ovo ostrvo na kojem se nalazi još i peščana plaža koja je stvorena od najsitnijeg peska, na zapadnom delu ostrva. Istočni deo ostrva je u potpunosti pod šumom. Rukavac između ostrva i sela Boljevci leti ima izuzetno nizak vodostaj, što privlači veliki broj kupača. Tokom letnje sezone postoji organizovan prevoz čamcima, a pored kupača ostrvo posećuje veliki broj ribolovaca.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Grupa sa kojom radimo je već sprovela brojne akcije na Adi i mogu se smatrati eko aktivistima. Plan je da se tokom akcije razgovara sa kupačima kako bismo ih informisali o važnosti čuvanja Ade, i o tome kako svako od nas može da doprinese da se ovaj biser sačuva i unapredi.

Najbliži grad:

Obrenovac