Popunjeno!

Uređenje dvorišta seoske škole, Gornji Banjani, Gornji Milanovac


Tema:

RENO/MANU

Datum:

od 22.07.2022. do 24.07.2022.

Šifra kampa:

VSS06

Broj volontera:

5

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

GM Optimist

Opis posla:

GM Optimist je lokalna organizacija koja postoji od 2008. godine i za prethodnih 14 godina iza sebe ima skoro 50 različitih projekata i mnoštvo ad-hoc volonterskih akcija. Zaštita životne sredine je primarna tema kojom se bavimo, a volonterski angažman prožet je kroz praktično sve aktivnosti. Od angažovanja koje je direktno povezano sa volonterstvom istakli bismo organizaciju međunarodnog volonterskog radnog kampa ‘’Summer eco camp’’, višegodišnju pomoć u realizaciji međunarodnog festivala svetske muzike ‘’Serbian world music’’ i različite aktivnosti uređenja javnih prostora i objekata, od čišćenja divljih deponija po šumama i rečnim koritima, preko uređenja izletišta i akcija ozelenjavanja, pa do sređivanja trpezarije u seoskoj školi i teretane Atletskog kluba Takovo koja je prilagođena i osobama sa invaliditetom.

Glavni saradnik u organizaciji kampa je Osnovna škola Takovski ustanak iz Takova, kojoj pripada i istureno odeljenje u Gornjim Banjanima. 

Tokom trajanja kampa volonteri će biti zaduženi za:

  • Iscrtavanje linija na betonskom terenu za sportove
  • Farbanje konstrukcija golova i koševa
  • Menjanje i/ili popravljanje pletene ograda oko terena
  • Farbanje stolarija na pomoćnom objektu
  • Krečenje prostorija u pomoćnom objektu
Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama škole, a moguće je i spavanje u šatoru. Ishrana će biti kombinovana, tj. pojedine obroke ćemo sami spremati (npr gulaš, pasulj, roštilj), a neke ćemo nabavljati iz restorana.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u selu Gornji Banjani, 22 Km od Gornjeg Milanovca. Reč je o tipičnom Šumadijskom selu, raštrkanog tipa, koje nema neke specifične sadržaje. U samoj varošici postoji prodavnica, crkva i kafana. Selo se nalazi u blizini istorijskog kompleksa u Takovu, okruženo je lepim brdovitim reljefom, a sama škola je u neposrednoj blizini rečice Dičina koja je jedna od reka iz koje se vrši snabdevanje vodom samog grada.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Biće organizovane projekcije nekog angažovanog dokumentarnog filma, razgovori o temi koja je obrađena i svodjenje utisaka.

Najbliži grad:

Gornji Milanovac