Popunjeno!

Uređenje seoske škole, Vraćevšnica, Gornji Milanovac


Tema:

MANU/RENO

Datum:

od 12.08.2022. do 14.08.2022.

Šifra kampa:

VSS07

Broj volontera:

5

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

GM Optimist

Opis posla:

 

Tokom trajanja kampa, volonteri će biti zaduženi za:

  • Iscrtavanje linija na betonskom terenu za sportove
  • Farbanje konstrukcija golova i koševa
  • Pravljenje 2 kompostera u školskom dvorištu
  • Farbanje stolarija na pomoćnom objektu
  •  Krečenje prostorija u pomoćnom objektu

GM Optimist je lokalna organizacija koja postoji od 2008. godine i za prethodnih 14 godina iza sebe ima skoro 50 različitih projekata i mnoštvo ad-hoc volonterskih akcija. Zaštita životne sredine je primarna tema kojom se bavimo, a volonterski angažman prožet je kroz praktično sve aktivnosti. Od angažovanja koje je direktno povezano sa volonterstvom istakli bismo organizaciju međunarodnog volonterskog radnog kampa ‘’Summer eco camp’’, višegodišnju pomoć u realizaciji međunarodnog festivala svetske muzike ‘’Serbian world music’’ i različite aktivnosti uređenja javnih prostora i objekata, od čišćenja divljih deponija po šumama i rečnim koritima, preko uređenja izletišta i akcija ozelenjavanja, pa do sređivanja trpezarije u seoskoj školi i teretane Atletskog kluba Takovo koja je prilagođena i osobama sa invaliditetom.

Glavni saradnik u organizaciji kampa je Osnovna škola Desanka Maksimović iz Gornjeg Milanovca, kojoj pripada i istureno odeljenje u selu Vraćevšnica. Škola će nam pomoći logistički i u vidu volonterske pomoći od strane učenika. Od ranije imamo i saradnju sa Mesnom zajednicom Vraćevšnica, tako da možemo očekivati i dodatnu logističku pomoć.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama škole, a moguće je i spavanje u šatoru. Ishrana će biti kombinovana, tj. pojedine obroke ćemo sami spremati (npr gulaš, pasulj, roštilj) a neke ćemo nabavljati iz restorana.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u selu Vraćevšnica, 20 Km od Gornjeg Milanovca. Reč je o tipičnom Šumadijskom selu, raštrkanog tipa. U blizini je istoimeni manastir i Konak Kneza Miloša. U selu postoji i umetnička galerija, a tokom leta se održavaju različite kulturne manifestacije.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Biće organizovan mali kurs kompostiranja. U večernjim časovima organizovaćemo projekcije nekog angažovanog dokumentarnog filma, razgovori o temi koja je obrađena i svođenje utisaka.

Najbliži grad:

Gornji Milanovac