Planina je druga kuća, Odvraćenica, Golija


Tema:

MANU/RENO/ECO

Datum:

od 13.10.2022. do 16.10.2022.

Šifra kampa:

VSS29

Broj volontera:

6

Broj slobodnih mesta:

5

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Planinarsko-ekološko udruženje RAS

Opis posla:

Tokom trajanja kampa volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Uređenje ekološko – edukativnog centra na Goliji
  • Spoljno farbanje
  • Uređenje dvorišta
  • Postavljanje ograde
  • Unutrašnje sređivanje
  • Montaža nameštaja.

Planinarsko-ekološko udruženje RAS iz Novog Pazara okuplja mlade planinare I zaljubljenike u prirodu I aktivni životni stil. Osnovani smo 2015. Godine sa ciljem da promovišemo zdrave načine života, sport i prirodne i kulturen lepote jugozapadne Srbije. Iza nas stoji realizacija nekoliko projekata koji su finansirani od strane OEBS misije u Srbiji , Trag fondacije i Ministarstva omladine i sporta. Organizatori smo nekoliko sportskih manifestacija, kampova  i planinarskih pohoda. Naši članovi su iskusni planinari, sportisti, nastavnici, ekolozi, a važan segment našeg rada je edukacija mlađih naraštaja o sportu, prirodi, kulturi i drugim važnim segmentima društva. Sarađujemo sa brojnim planiarskim i ekološkim udružejima iz Srbije i regiona, kao i sa humanitarnim organizacijama. Važan partner nam je i Gorsla služba spasavanja u čijim redovima imamo nekoliko članova. Ponosimo se omladinskom planinarskom školom koju smo pokrenuli i u kojoj imamo oko 30 aktivnih polaznika, uglavnom dece uzrasta 5-14 godina.

 

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u planinskoj kući nedaleko od mesta gde će se uređivati pomenuti planinarsko - ekološki centar. Kuća ima nekoliko dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Hrana će se pripremati u samom objektu gde je i smeštaj. Pripremu će vršiti volonteri od namirnica koje će biti dostavljene u objekat.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan na novopazarskoj strani planine Golije, u naselju Odvraćenica. Reč je o vikend naselju u kome se nalazi nekoliko hotela I dosta vikend kuća. Do ovog mesta se dolazi novim asfaltnim putem iz pravca Novog Pazara ili Raške (oko 30 km od oba grada)

Jezik:

Srpski

Najbliži grad:

Novi Pazar/Raška


Prijavi se!