Popunjeno!

Totos’ village story, Totovo Selo


Tema:

Doprinos i promocija održivom ruralnom turizmu

Datum:

od 15.08.2023. do 21.08.2023.

Šifra kampa:

VSS01

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Asocijacija "Sabo Deneš"

Opis posla:

Volonterski kamp će biti deo realizacije sveobuhvatnog plana razvoja lokalnog ruralnog turizma u Totovom selu. Radovi će biti komplementarni sa već razrađenom koncepcijom seoskog turizma, za čiju uspešnu realizaciju će aktivno učešće volontera predstavljati dodatu vrednost i novi način za unapređenje lokalnog razvoja. Volonteri će raditi na čišćenju i ozelenjavanju mini „skanzena“ (muzeja na otvorenom) i arboretuma (botaničkog parka), uređenju zelenih površina. Posao će takođe uključiti molersko-farbarske radove u ovdašnjoj Kući pejzaža. Drveni izložbeni predmeti i drevene javne skulpture će biti premazane zaštitnim materijalom, kao i prozori, vrata budućeg muzeja.  Zadaci podrazumevaju pripremu terena za novi kip u Spomen parku, kopaćemo temelj, betonirati  i zidati 

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj u lokalnom pansionu u sobama sa 2-5 ležaja i kupatilom. Posteljina je obezbeđena u pansionu, ne morate je donositi. Obroci se obezbeđuju u trpezariji lokalnog akotona, 3 puta dnevno, kao i zajednička priprema večere u dvorištu pansiona, uz domaća tradicionalna jela.

Opis lokacije:

Totovo selo je naselje u opštini Kanjiža, na severu Srbije u AP Vojvodini. Nalazi se na 30 km od granice sa Mađarskom i na oko 200 km od Beograda. Mesto je danas stočarsko-ratarsko naselje, a poslednjih godina meštani su se odlučili i za razvoj seoskog turizma, kroz vrednovanje ruralne baštine. Tako, Totovo selo uz spoj tradicije i prirode postaje mesto interesantno za turiste, koji žele da se odmore od užurbanosti gradske sredine.

Jezik:

Engleski

Najbliži grad:

Kanjiža

Posebne napomene:

Međunarodni kamp