Popunjeno!

Oasis in Golubinci, Golubinci


Tema:

Rad u bašti, rad sa životinjama

Datum:

od 03.07.2023. do 16.07.2023.

Šifra kampa:

VSS03

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad “Živimo zajedno”

Opis posla:

Aktivnosti u kojima učestvuju volonteri su: održavanje i uređivanje radnog i životnog prostora; sređivanje dvorišta i placa; čupanje korova i rad u bašti (sađenje, okopavanje, zalivanje, nega useva i berba) – na lokaciji gde je smeštaj, kao i na lokaciji udaljenoj 20ak minuta hodom od smeštaja; sortiranje dobijenog voća i povrća – odvajanje za ishranu u kampu, za podelu socijalno ugroženim članovima lokalne zajednice, za stoku i za kompost; hranjenje životinja i održavanje prostorija u kojima životinje borave; odlazak u lokalnu sredinu radi pražnjenja reciklažnih kontejnera sa PET ambalažom i dovoženje u Oazu iste; presovanje ambalaže i odvajanje čepova; obilazak ugroženih porodica iz lokalne zajednice;  

Kamp je zamišljen kao mesto druženja, međusobne komunikacije i inkluzije osoba sa smetnjama u razvoju sa volonterima iz redovne populacije, koji dolaze iz različitih kultura i okruženja. 

Pored radnih aktivnosti, planirane su i aktivnosti koje promovišu zajedništvo, druženje, opuštanje i zabavu za sve učesnike Oaze.  

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u kućama koje poseduju svu neophodnu opremu (dovoljan broj kupatila, kuhinju, trpezariju), u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve kuće/smeštajne jedinice su u istom dvorištu, tako da su volonteri upućeni jedni na druge. S obzirom da postoji 4 različite kuhinje, postoje mogućnosti da volonteri sami učestvuju u pripremi hrane, a udruženje može obezbediti neophodne namirnice, u skladu sa našim mogućnostima. Volonteri će imati obezbeđenu posteljinu.

Opis lokacije:

Golubinci - selo/varoš u opštini Stara Pazova, na 8 km od grada Stara Pazova. Mesto broji oko 5000 stanovnika. Multikulturalna je sredina. U centru mesta se nalaze pravoslavna i katolička crkva, supermarket, pošta, škola, vrtić, dom zdravlja, kafići… Zanimljivo je da je tu smešten i dvorac Šlos (iz 18. veka) koga prate priče o prokletstvima, neverstvima i kaznama. Ima značajnu arhitektonsku i istorijsku vrednost jer je u njemu boravio Karađorđe Petrović i kompozitor Ludvig Van Betoven. U samom mestu se tokom godine održavaju različite manifestacije: Mačkare (maskembal i karneval), Dani ruzmarina, Dan planete Zemlje… Tokom boravka volontera, održaće se i proslava Petrovdana – slava mesta u okviru koje će biti organizovane brojne aktivnosti na otvorenom i vašar u kome uživaju svi meštani.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Stoni tenis, kuglanje, košarka su samo neke od aktivnosti koje će biti dostupne volonterima tokom slobodnog vremena.

Najbliži grad:

Stara Pazova

Posebne napomene:

Međunarodni kamp