Popunjeno!

Summer stage „Gnezdo“, Kruševac


Tema:

Izgradnja letnje pozornice u alternativnom kulturnom centru

Datum:

od 05.07.2023. do 15.07.2023.

Šifra kampa:

VSS04

Broj volontera:

7

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Fakiri sa juga

Opis posla:

Ideja za ovu godinu je da se izgradi bina koja može da ugosti umetnike i izložbe tokom leta, a volonteri će pomagati u procesu izgradnje, čišćenja i pripremanja prostora na kome će se naći bina, merenje i obeležavanje površine  i poravnavanje zemlje. Volonteri će postavljati palete na predviđenu površinu, međusobno spajati palete, raditi sa daskama i popunjavati praznine između dasaka, pomagati u probama programa i pripremnim aktivnostima, prilagođavati scenu potrebama korisnika. Takođe, biće organizovane akcije čišćenje obale reke  Rasine. 

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama AKC Gnezda. Hrana će se pripremati uz pomoć kamp lidera. Potrebno je poneti svoju posteljinu, vreću za spavanje, jastučnicu. U slučaju da volonter nešto od toga zaboravi, nabavićemo u lokalnoj zajednici. Kako je prostor AKC Gnezda bez tuša, instaliraćemo solarni tuš. U Gnezdu će postojati jedan bicikl za odlazak do lokalne prodavnice i nabavku redovnih potrepština.

Opis lokacije:

Kruševac je kao svoju prestonicu podigao knez Lazar 1371. godine. Prvi put se pominje 1387. godine, u povelji kojom knez Lazar u svojoj utvrđenoj prestonici potvrđuje ranije trgovačke privilegije Dubrovčanima. Grad je postao privredno i kulturno središte Srbije. Mesto iz koga se rukovodilo i koje je davalo inicijativu za organizaciju države. Predanje kaže da je Kruševac dobio ime po kamenu krušcu, oblom rečnom kamenu kojim je većim delom grad i sazidan.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovan jednodnevni izlet i vreme za slobodne aktivnosti, organizacija internacionalne večeri u Gnezdu, poseta znamenim mestima Kruševca, tematske igre.

Najbliži grad:

Kruševac

Posebne napomene:

Međunarodni kamp