Popunjeno!

Moshorin restauration, Mošorin


Tema:

Renovacija i radionice očuvanja starih zanata

Datum:

od 29.07.2023. do 06.08.2023.

Šifra kampa:

VSS07

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Klub finih zanata

Opis posla:

Klub finih zanata“ osnovan je 2010. u Mošorinu. Naš rad se fokusira, sa jedne strane, na promociju zaboravljenih tehnika gradnje zemljom kroz teoriju, a sa druge strane – na praktičan rad kroz radionice, kampove i škole zemljane arhitekture. Poslednjih nekoliko godina organizujemo i festivale (Regio Earth, LALA Earthland) za upotrebu zemlje i van arhitekture.

Tokom kampa, radiće se na obnovi prvenstveno drvene građe – premazivanju zaštitnim slojevima, šmirglanju, obnova blatnih maltera na različitim podlogama, te će se učesnici upoznati I sa radom sa zemljom.  

Osim rada na obnovi drvenih i zemljanih elemenata, volonteri će imati i edukativni deo, tokom kog će naučiti osnove gradnje zemljom – radiće se testovi zemlje, testovi maltera, a imaće priliku da isprobaju i druge tehnike gradnje (ćerpič, pleter, bublje (cob), laka zemlja (ligh clay.) 

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u svojim šatorima. Neophodno je poneti svoje vreće za spavanje I posteljinu. Na raspolaganju će imati 3 spoljašnja tuša i 2 kompostna WC-a. Vegetarijansku hranu spremaju volonteri uz podršku kamp lidera (u dogovoru sa organizatorima) u letnjoj kuhinji KFZ-a, koja ima šporet i rernu na drva, veliku hlebnu peć i gasni šporet.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u sedištu Kluba finih zanata / Centru za zemljanu arhitekturu. To je tipična vojvođanska kuća stara 100 godina koju obnavljamo, potom na raspolaganju imamo radionicu i učionicu na kojoj će se raditi. U radionici imamo dosta opreme i alata potrebnih za realizaciju. Materijal za rad će biti obezbeđen. U KFZu su svi toaleti kompostni. Voda je bunarska i pijemo je. Imamo malu baštu sa visokim lejama.

Jezik:

Engleski

Najbliži grad:

Titel

Posebne napomene:

Međunarodni kamp