Popunjeno!

Topli Do Fest, Topli Do, Stara Planina


Tema:

Podrška u organizovanju festivala

Datum:

od 12.08.2023. do 21.08.2023.

Šifra kampa:

VSS08

Broj volontera:

8

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Udruženje građana Ja volim Topli Do

Opis posla:

Posao podrazumeva radove na uređenju i obnovi sela tokom prvih dana boravka u kampu, zatim radove na pripremi Festivala slobodnih reka i planina, i potom aktivnosti na samom Festivalu. Detaljniji opis poslova:

  • Izrada I postavljanje festivalske scenografije (glavna pozornica i mesta za sedenje (klupe);   
  • Uređenje kupalistaZenski vir”;
  • Markacija staza do vidikovca Kula, vidikovca sa najlepšim pogledom na mesto sa jedne strane i planinskog venca Stare planine i najvišeg vrha Midžora sa druge strane i vidikovca Taskova njiva kako bi omogućili posetiocima festivala da lako pronađu ove vidikovace kako bi uživali u njim;
  • Uredjenje centra sela i trga, krečenje/farbanje javnih zgrada u centuru, kao i akcija čišćenja Javorske reke;
  • Pripremni radovi za Festival slobodnih reka i planina (pravljenje i postavljanje festivalske scenografije, priprema izložbenog prostora u muzeju i postavljanje izložbe);
  • Rad na Festivalu slobodnih reka i planina (pružanje informacija oko smeštaja posetilaca i programa festivala na info pultu, asistencija u produkcijskoj izvedbi festivala, pomoć oko realizacije programa festivala, rasklanjanje scenografije i akcija čišćenja sela od smeća.
Smeštaj i ishrana:

Smeštaj za volontere bice obezbeđen u adaptiranoj zgradi zemljoradničke zadruge “Topli Do” tzv. planinarskom domu Topli Dom. Za volontere je obezbeđen smeštaj u dve četvorokrevetne sobe. Spavanje je na vojničkim lezajevima, ćebad i posteljina su obezbeđeni. Za ishranu tokom kampa zadužen je naš lokalni partner, poljoprivredno gazdinstvo “Stojanović” koji kao i za vreme trajanja kampa tako i za vreme trajanja festivala priprema obroke, za volontere i za druge učesnike na festivalu. Obroci ce biti servirani u kantini u prostorijama zemljoradničke zadruge Topli Do.

Opis lokacije:

Selo Topli Do udaljeno je oko sat vremena vožnje od Pirota. Topli Do, jedno od najudaljenijih sela opštine Pirot, nalazi se u parku prirode Stara planina pod njenim najvišim vrhom Midžorom (2.169m). Samo selo je zadržalo u mnogome svoj izgled i arhitekturu od pre 100 godina i kao takvo predstavlja jedno od najautentičnijih sela na Staroj planini. Na samo 7 km od sela nalazi se vrh Babin zub (1.759 m) i poznato skijalište Jabučko ravnište. Do Toplog Dola se dolazi iz pravca sela Temska prolaskom kroz kanjon reke Temštice (popularno zvanim “Mali Kolorado”) koji je zasigurno jedan od najlepših i najatraktivnijih kanjona ovakvog tipa u Srbiji. Ono po čemu se Topli Do i njegova okolina izdvaja od ostalih staroplaninskih sela jeste bogatstvo vodopadima. Posebna atrakcija na oko 6 km od sela je Piljski vodopad (64 m), a slede i vodopad Bukovački Do, Kurtulski vodopad (27m), Čunguljski vodopad (42m), vodopad Vrujna (m) i Kaluđerski skokovi (232 m).

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Bice organizovan izlet u dogovoru sa grupom, a zajedno i sa drugim ucesnicima festivala koji ce tada boravitii u Toplom Dolu. Takođe, kupanje u čistoj planinskoj reci na toplodolskim kupalištima Muškom i Ženskom viru kao I takođe poseta i kupanje u Kovano Dolu (jos jednoj atrakciji ovog kraja).

Najbliži grad:

Pirot

Posebne napomene:

Međunarodni kamp