Popunjeno!

Everything GARDEN, Valjevska Kamenica


Tema:

Organska hrana, humanitarni rad

Datum:

od 26.06.2023. do 06.07.2023.

Šifra kampa:

VSS11

Broj volontera:

7

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Udruženje "Bašta može svašta"

Opis posla:

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Pomaganje oko posla u bašti (čišćenje korova i rastinja, uređivanje travnjaka, zasađivanje sadnica različitih kultura voća i povrća), gde će imati priliku da nauče o agrotehničkim merama, o organskoj proizvodnji i značaju iste u ishrani dece sa malignitetom;
  • Pravljenje i postavljanje smeštaja za divlje životinje, kao i hranilice za srne;
  • Poribljavanje i čišćenje jezera gde će naučiti nešto više o ribljim vrstama koje se puštaju u jezero.

Udruženje Bašta može svašta je osnovano sa ciljem da olakša živote deci koja se leče od malignih bolesti kao i njihovih roditelja. U današnje vreme sve više se susrećemo sa pojavom raka kod dece. Proces lečenja zahteva zdravu ishranu bez pesticida i hemije. Udruženje na pola hektara zemlje gaji organsko voće i povrće koje potpuno besplatno isporučujemo deci koja borave u roditeljskim kućama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Volonterski kamp „Bašta može svašta“ će okupiti mlade ljude koji žele da pomognu ovom cilju.

 

Smeštaj i ishrana:

Na samom imanju postoji kuća u kojoj postoji kupatilo sa tuš kabinom i mokrim čvorom koje svi mogu da koriste. Volonteri će biti smešteni u prirodi u šatorima sa dušecima na naduvavanje. Hranu će pripremati volonteri zajedno sa domaćinom.

Opis lokacije:

Valjevska Kamenica pripada Valjevskoj opštini. Selo se nalazi na 20 - ak kilometara od Grada Valjeva. Od Beograda je udaljeno 1.45 minuta. Imanje je uronjeno u prirodi i izolovano je od naselja, a od centra naselja je udaljeno 2 kilometra.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri će imati prilike da uče o značaju organske hrane, pravilnom odlaganju organskog otpada. Na imanju postoji jezerce sa čamcem, teretana kao i brojne društvene igre. Volonteri će moći i da se prošetaju i kupaju u obližnjem Kameničkom jezeru.

Najbliži grad:

Valjevo

Posebne napomene:

Međunarodni kamp. Volonteri treba da ponesu vreće za spavanje. Najveći deo posla je rad na otvorenom, tako da je potrebno da se volonteri pripreme za rad na suncu i ponesu zaštitnu kremu za sunčanje, šešir kao i kremu protiv komaraca (jer ih u letnjem periodu može biti dosta pored jezera).