Popunjeno!

Kad je cvetala Tisa, Titelski Breg


Tema:

Ekološki kamp

Datum:

od 07.08.2023. do 14.08.2023.

Šifra kampa:

VSS16

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18+

Organizatori kampa:

Ustanova za zaštitu prirode “Titelski breg”

Opis posla:

Tokom kampa volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • upoznavanje sa zaštićenim područjem;
  • uklanjanje smeća sa najprometnijih lokacija;
  • obnova mobilijara;
  • kreativna rešenja za drvene mobilijare, kućice, table, pepeljare i sl.

Ustanova za zaštitu prirode „Titelski breg“ upravljač je Specijalnim rezervatom prirode „Titelski breg“ i kao takva ima zadatak očuvanja, zaštite, uređenja i promocije istog. Ustanova je osnovana Odlukom Skupštine opštine Titel i kao takva javna je ustanova. Organizacijom kampova bavimo se godinama unazad. Osim upravljačkim poslovima regulisanim propisima o zaštiti prirode, Ustanova se bavi i poslovima turističke organizacije tj. promocijom turističkih potencijala na teritoriji opštine Titel.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će kuvati uz podršku kamp lidera u dvorištu i prostorijama Ustanove. Smeštaj je obezbeđen u jednoj prostoriji (učionica) Ustanove za zaštitu prirode, gde volonteri spavaju na dušecima na naduvavanje. Preporučeno je da volonteri sami ponesu vreće za spavanje i jastuke po potrebi. Obezbeđena su dva toaleta i tuš. Domaćini će se postarati oko komunikacije sa lokalnim prodavnicama i snabdevačima, nabavke i prevoza namirnica i drugih potrepština.

Opis lokacije:

Titel je staro naselje sa bogatom kulturno-istorijskom tradicijom i interesantnom pričom. Titelski breg i reka Tisa daju posebnu draž i čine ambijent naselja posebnim. Nalazimo se na tromeđi Srema, Banata i Bačke, u srcu Vojvodine, u neposrednoj blizini 3 reke (Tisa, Begej, Dunav). Iznad Titela prostire se Titelski breg, jedna od najinteresantnijih lesnih zaravni u Evropi i šire.

Jezik:

Srpski

Slobodno vreme:

Slobodno vreme volonteri će moći da provedu na javnom kupalištu na reci Tisi.

Najbliži grad:

Titel

Posebne napomene:

Nacionalni kamp